Friday, December 31, 2010

malas =p

ye!!
mmg kali nie malas sgt2 nak balik machang,,
nape???
ntahla xready nak part 6 kowt,,
ade sape2 x nak ganti ak??
jadi part 6,,
hehehehh,,,
tp papepuwn kne jugak balik sbb tiket sudah dibeli,,
jam 9stgh mlm nie,,
SANI EXPRESS of course,,
num bas xingat,,
balik skali ngan rum8 ak la,,
ainul,nadya n nad,,
n nnty smpai machang kami ber4 terpakse mrempat dulu sbb empat2 xdpt kolej,,
terbaek wokkk!!!
hahahah,,
papepuwn doakan perjalanan kami ke machang berjalan dgn lancar,,
 

n dlm kesempatan tuh nak wish anda semua appy new year!!
goodbye 2010 n welcome 2011,,
new me,new life,new hope,new mistake,new problem, all new lah,,
heheheh,,
kami smbut newyear dlm sani express,,
jgn jeles,,
hahahahha
=p

shoes n oldskol =)

xde bnda nak cite sbnrnye,,
saje buhsan2 tringat kat kasut yg dah banyak berjase kat ak,,
nak tgk x wajah die cmane??
jeng3,,
 nie la wajah die,,
mane xnye tyme latihan pusat n jambori,,
almost 24hour ak ngan kasut nie,,
yelah sebab mls nak bawak kasut sukan kan,,
jalan,kawad,sukan ngan kasut nie jelah,,
biaq pi la owg nak kate ape an,,
hahahah
tp kasut nie terpakse dikorbankan sbb dah hancus,,
=)
bli kasut baru plak

next,,
pasal oldskol,,
skrg dlm famly ak ade 4budak oldskol,,
heheheh,,,
ktowg semua pkai spek fashion yg same,,
nmpak la jugak kesmartannye,,
hehehhe,,


along

angah

ammar

iqah

smart x??
heheheh,,
=)

Saturday, December 25, 2010

sayang =)

 seronok cite nie,,
actually amek cte nie kat page rakan komander saye,,
heheheh,,
interesting so amek la,,
saye rase cinta terbaek macam nie la,,
=)
 
 
"saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia yg kat atas tu panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..

awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhutinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..

awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3"

latihan pusat JAMBORI =)

lokasi : UiTM Machang
tarikh : 6/12 - 13/12

selame seminggu lebih latihan nie berlangsung,,
sangat2 banyak aktiviti yg ak uat ngan mereka,,
antaranye,,
( uat kat agro resort terengganu)
- jungle tracking
-flying fox
-kayak
-water confidence
-rempuh halangan
-kawad
-lari satu UiTM ( xpercaye tp realitinya dpt gak ak lari 1 UiTM)
-pumping tiap ari

pape puwn aktiviti nie perlukan mental yg kuat,,
dalam byk2 aktiviti kami tumpu lebih kat kawad,,
mmg latihan kawad xakan miss la,,
penat mmg penat,,
tp lepas gak rindu ak kat kawad,,

********************************************

dalam mase yg same latihan pusat berlangsung,,
result sem5 puwn kua pd 10 disember,,
alhamdullilah semua clear,,
mmg takut nak check mula2,,
tu puwn mntak tlg abah yg check an,,
sebab sgt2 cuak kalau check sniri,,
keputusan die bia la menjadi rahsia aku yeh,,

*******************************************

next antare knagan2 manis n pahit yg ak lalui tyme latihan nie,,
1st:
p outing ngan geng2 komander siswi sblm stat latihan,,
lepak KB mall,men bowling,makan n lain2,,
yg hebatnye kami g 2 kete n kami semua orang luar (bkn org klntan),,
sesat xpayah ckp la kan,,
lagi2 tyme nak g uma yana,,
tp kami slamat g n slamat smpai gak,,
2nd:
batuk sminggu smpai hilang suare,,
yg bestnye nad n ainul puwn kne gak,,
dowg rum8 ak tyme latihan pusat,,
g klinik amek ubat tp xmakan langsung,,
hahahaha,,
3rd:
nak kat last day kaki ak uat hal plak an,,
terseliuh ke ape xtaw la kan,,
so cik ziqah n poji anta p ngurut,,
mmg best la n sakit la of course,,

********************************************

14/12/2010
kami komander a.k.a penyamun bertolak ke UiTM merbok,,
tuk menghadapi jambori kesatria negara 2010,,
perjalanan kami berjalan dgn lancar,,
dan kami smpai ke destinasi pada jam 5 petang dgn selamat,,


gmbar2 penyamun a.k.a komander kelantan sewaktu latihan pusat










JAMBORI 2010

lokasi : UiTM Merbok, Kedah
tarikh : 15dis - 20dis
slogan : KOMANDER 1 DESTINI 1 MALAYSIA

jambori 2010 mmg seronok!!!
aktiviti yg dijalankan tyme jambori,,
-pertandingan kawad kaki
-pertandingan prolog
-pertandingan EOQ komander challenge
-pertandingan kebudayaan
-pertandingan rempuh halangan
-ceramah n forum
-opkim

16/12/2010
majlis perasmian jambori,,
tyme nie kne diri lame jgk la,,
dlm 1jam kowt,,
yg best nye kontinjen kelantan xsarapan kowt sbb mknan abis,,
so tyme perbarisan ktowg dijage rapi,,
tp adela 2 orang tumbang gak,,
tp semua ok la,,
ptg tuh plak de taklimat tuk aktiviti seterusnya,,
n malam ceramah,,
cramah tyme tdow ktowg la,,
pas ceramah ktowg g makan kat luar plak,,
 ( then mlm tuh ade bnde yg terjadi kat ak,,
arggghhh nie semua gare2 nak mengusik aini n aney la,,
ha ak jatuh longkak,,
yes gelak2!!!
hahahhhahahah,,
maw bengkak n luka kaki ak,,
da la tyme tu pkai baju kurung mujur xkoyak,,
n paling best ak jatuh sopan n pndai cover gak la,,
hahahahha )

17/12/2010
pertandingan prolog sesi pagi,,
pertandingan rempuh halangan sesi ptg,,
tp rempuh halangan xdpt diteruskan sbb ujan lebat,,
tunda esoknya,,
semua berjalan dgn lancar,,
komander klntan yg join prolog dpt menghabiskan pertandingan dgn jayanya skali,,
mlm cramah mcm biase,,

18/12/2010
hari yg dinantikan setiap komander,,
ktowg de pertandingan kawad,,
seyes berdebar sgt2,,
ktowg tunggu lame giler sbb angke giliran no 13,,
macam2 gelagat gak la sblm stat pertandingan,,
tyme kawad semua okeyh2 blake,,
ak ngan sakit lutut gare2 jatuh longkak terpakse tahan demi nk habiskan pertandingan nie,,
pas kawad komander yg sertai rempuh halangan siap sedia tuk bertanding,,
yakkk!! abis suare dah jerit bg sokongan tuk dowg,,
n semua selamat habiskan halangan tuh,,
n adela yg cedera jgk,,
tp alhamdullilah semua berjalan dgn lancar jugak,,
mlm macam biase ceramah lagi,,

video

usaha kami komander kesatria UiTM machang dalam kawad kaki,,
njoy watching,,


19/12/2010
pertandingan EOQ commander challenge,,
yg nie best jugakla,,
komander kelantan dpt menghabiskan jugak pertandingan nie,,
paling best tyme kat tanjung dawai,,
tmpat berkayak,,
( tyme nie ak n nad ptt jadi urusetia kne la jage kat simpang2 jalan,,
tp apekan daye xsmpat nak jge simpang ktowg da smpai tanjung dawai,,
so kire ktowg curi tulang gak la,,
papepuwn dpt mrase nek bas UiTM perlis,,
wahahhah)
ptg tu plak saringan tuk kebudayaan,,
ha yang nie mmg xleh bla la kan,,
semua pertandingan dpt angke giliran last2 tp nie num 2,,
mujur ktowg dpt menghabiskan persembahan tuh,,
n yg paling seronok tentang komander kelantan nie,,
pas je persembahan ktowg p derak sg.Petani,,
mmg x2nggu persembahan len la,,
kire release tensen gak la,,,
dr kul 4 smpai kul 8 ktowg lepak sane,,
n smpai2 je ktowg terus g dewan merbok tuk dgr forum yg membosankan,,
n haruslah kami tdow tyme forum tuh,,

20/12/2010
OPKIM kat baling,kedah
mcm2 aktiviti ktowg uat,,
besarkan gelanggang silat,,
kemas dewan n kemas surau kawasan tuh,,
seronok jugak la sebab bergabung ngan UiTM kedah,serawak n puncak,,
semua2 tuh selesai dlm kul12.30 n kami diberi makan tengah ari,,
then kami balik UiTM merbok smula,,
ptg kami xuat pape dah so kami rehat n tdow,,
mlm plak majlis penutup jambori 2010,,
tyme nie mmg seyes berdebar sebab semua kptusan diumumkan mlm nie,,
mcm2 gelagat jugak ak tgk mlm tuh,,
sblm pengumuman pemenang ade persembahan dr 4 pasukan komander yg berjaye mlepasi saringan,,
mmg seronok gak la persembahan dowg,,
ok waktu yg dinanti2 kan,,
keputusan setiap pertandingan,,
alhamdullilah kotinjen kelantan dpt bawa pulang piala kawad,,
tempat ke-3,,
agak frust jugak sebab xdpt nak mempertahankan kejuaraan senior2 sebelum nie,,
tp kami dah cbe yg terbaek tuk kawad kali nie,,
n kami rase kami tetap pemenang,,

untuk komander2 a.k.a penyamun kelantan:
siswa = zarul,poji,anip,echang,matjue,aney,nayie,yoi,napi,syazwan,zahid,syafiq,jabar,ese n amin
siswi = k.syaz,k.tipah,auni,ainul,yana,nad,k.idah,dila,tiqah,nurul,lin,sue,reen,hani
ujah,dina,areen,norizan,ada,fana,aini,e'e,anis

sayang korang semua selalu!!!!

macam2 name gelaran ktowg dapat tyme jambori,,
2 antaranya penyamun n geng kapak (en.syafiq yg bg name),,
papepuwn kami tetap the best among the best la,,

 gmbar2 penyamun a.k.a komander kelantan sewaktu d kedah 
























piala kemenangan kami tempat ke-3 pertandingan kawad kaki,,


gmbar sgtlah banyak xleh nak upload semua,,
so upload yg rse menarik jeh,,
so njoy reading =)



Tuesday, December 21, 2010

edisi AINUL LUNIA =)

~10 disember 2010~
 tarikh kelahiran sahabat saye yg bername,,
ainul ashikin binti muhammad alias,,
kami celeb bezday die kat uitm mase latihan pusat jambori,,
maaf ainul sebab wish lmbat coz saje je uat cm2,,
tp ak xpnah lpe bezday kau,,
 ermm wish ak tuk kau:
-smoge kau pnjang umur
-murah rezeki
-bahagia disamping yg tersayang
-smoge dipertemukan jodoh yg baek2
-berjaye dalam hidup
-ingat ak selalo

SELAMAT HARI JADI yg ke 20tahun!!



sayang kau MEK NUL!!
p/s : adiah bezday langsai da kan,,
hehehhe,,

Friday, December 3, 2010

bulan DuaBelas =)

ok 1st skali 1DECEMBER,,
ari jadi abah yg ke 50 tahun,,
umur semua makin meningkat,,
sedih ade gembira puwn ade,,
selamat hari jadi nor azman bin zainal abidin,,
wish angah tuk abah :
~smoge abah panjang umur,,
~dimurahkan rezki
~diberi kesihatan yg baek slalu
~ceria2 selalu
~luv u abah!!


next story plak,,
busy oh busy la kan,,
december nie sgt busy dgn kesatria lah,,
coz akhir tahun nie ade JAMBORI,,
jambori nie pertandingan antare komander2 kesatria seluruh uitm,,
xsabar puwn ade,,
takut penat sgt2 puwn ade jugak,,
heheheh,,
papepuwn ak suke kawad so xpelah,,
harap2 kami komander kelantan dapat membawa kejayaan seperti senior2 kami sebelum nie,,
=)